x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul UE care oferă 30.000 de euro imigranților pentru a pleca în țările lor

Statul UE care oferă 30.000 de euro imigranților pentru a pleca în țările lor

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2024   •   21:30
Statul UE care oferă 30.000 de euro imigranților pentru a pleca în țările lor
Sursa foto: Hepta

Un stat UE oferă 30.000 de euro imigranților pentru a se întoarce în țările lor de origine. Măsura este destinată încurajării șomerilor și a persoanelor cu venituri mici, care se bazează pe ajutoare de la stat, să părăsească țara.

Guvernul suedez a propus, în cadrul viitorului buget de toamnă, o subvenție de relocare până la 350 000 de coroane (30 000 de euro) pentru fiecare imigrant care dorește să se întoarcă în țara sa.
Inițiativa este destinată încurajării migrației de întoarcere voluntară, în special pentru cei care au dificultăți în a se integra în societatea suedeză.

Suedia propune subvenții până la 30 000 de euro pentru migranții care vor să plece.

Oficialii cred că asfel vor încuraja mai mulți imigranți să se întoarcă acasă.

Începând din 2026, imigranții care se întorc voluntar în țările lor de origine vor fi eligibili pentru a primi până la 350 000 de coroane suedeze (34 000 de dolari), a declarat într-o conferință de presă guvernatoarea de dreapta, care este susținută de democrații suedezi anti-imigrație.

„Suntem în mijlocul unei schimbări de paradigmă în politica noastră privind migrația”, se arată în declarația ministrului Migrației, Johan Forssell.

Potrivit eurodeputatului suedez Charlie Weimers, acest pas a fost necesar „pentru a face Suedia din nou sigură. Democrații Suedieipun capăt deceniilor de politică liberală în domeniul migrației prin acordul nostru cu guvernul actual”.

Ludwig Aspling, din partea partidului de extremă dreapta și anti-migranți Democrații Suediei, care susține coaliția de dreapta, a declarat că foarte puține persoane folosesc în prezenta această subvenție pentru întoarcerea voluntară, deși este în vigoare din 1984. Oficialul spune că o singură persoană a acceptat banii oferiți de Suedia în 2023, potrivit spynews.ro.
 

×
Subiecte în articol: ue suedia imigranti